antler hat, een kabelmuts

Voor mijn dochter heb ik een paar weken geleden een muts gemaakt met kabels, met het patroon van tincanknits, the Antler Hat. Mijn eerste kabelbreiwerk. Ook zoiets waarvan ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn, maar dat weer reuze meeviel.
Hier een foto waar ik de muts op mijn eigen hoofd uitprobeer, de kabelnaald zit er nog in:

IMG_1740.JPG
De muts is gemaakt van babylamawol, verrukkelijk zacht en warm. Omdat de stekenverhouding iets kleiner uitviel dan die van het patroon heb ik hem in de grotemannenhoofdenmaat gemaakt en was hij precies goed voor mijn dertienjarige dochter.
Komende week heb ik een plotseling feest, een vriendin promoveert, en de uitnodiging kwam wat laat binnen. Ik bedacht me dat een zelfgebreide muts precies een goed cadeau voor haar zou zijn, ze loopt elke dag hele einden met haar twee honden, en het is winter! De kabelmuts, de Antler Hat, ging op de pennen.
Deze keer in iets dikkere wol, een mengsel van alpaca en wol, heerlijk warm en zacht. En vanwege de stekenverhouding die deze keer juist groter uitviel heb ik hem in de kleinekindermaat gemaakt. Mij past hij goed, dus ik hoop haar ook. En hij werd weer mooi.

IMG_1821.JPG

Advertenties

4 gedachtes over “antler hat, een kabelmuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s