wat zit er op de pennen?

Een heleboel verschillende dingen! Ik heb voor elk project een eigen tasje en die tasjes liggen in of naast een mand bij mijn stoel. De projecten wissel ik af, dat gaat beter met mijn handen. Elk project heeft een andere dikte van pennen en voor elk project gebruik ik een andere techniek.
Dit is de sjaal voor mijn man, met dubbelzijdig breiwerk. Hij is inmiddels op ongeveer 40%. Omdat de pennen zo dun zijn en het breien veel concentratie vraagt, kan ik hier niet de hele dag mee bezig zijn.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/47a/80058135/files/2014/12/img_1834.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/47a/80058135/files/2014/12/img_1835.jpg
Dit is een mannentrui in opdracht, inmiddels bijna klaar. Het is nog spannend of hij gaat passen, anders moet ik opnieuw stukken uithalen, en er wat aan breien. Voor deze trui gebruik ik juist hele dikke pennen, en dat is ook niet fijn voor de handen. Afwisselen dus!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/47a/80058135/files/2014/12/img_1837.jpg
Een sjaal voor mijn dochter, een mengsel van Alpaca en sokkenwol. Zij leent al een tijdje mijn eigen oranje sjaal van yakwol omdat die zo groot en zacht is. Hij gaat mee op kamp en uit logeren, en ze legt hem zelfs graag op bed. Daarom zit er nu een grote zachte sjaal voor haar op de pennen. Het is het makkelijkste breiproject van het moment, penmaat 5 mm, en zowat bijna eeuwig rechtuit. Kan bij de televisie en tussen alle projecten door.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/47a/80058135/files/2014/12/img_1836.jpg
Dit is het begin van een zelfontworpen trui, met kattenmotief als schouderpas. Deze wordt voor de beste vriendin van mijn dochter, voor haar verjaardag. Eigenlijk zat hij eerder op de pennen dan de mannentrui, maar die had meer haast. Ik heb nog net tijd, half januari moet hij af zijn…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/47a/80058135/files/2014/12/img_1838.jpg
Ik ben heel erg verkouden geworden op eerste kerstdag en zit, als ik niet slaap, al sniffend en hoestend de hele dag te breien terwijl ik naar de podcasts van Woolful luister. Hopelijk lukt het me om op deze manier beter te worden en kan ik het ziekenhuis vermijden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s