trots, een beetje verlegen; provisional cast on

Vandaag kwam ik in het patroon voor een vestje (Low Tide, van Tin Can Knits), dat ik aan het breien was, een onbekende brei-instructie tegen. “CO 33 sts using a provisional CO method.” CO heeft geen geheimen voor me, dat is gewoon opzetten, maar van een provisional cast on had ik wel gehoord, maar ik had het nog nooit gedaan. (Voor de mensen die het willen weten, dat is dat je steken opzet waarmee je twee kanten kan opbreien, één voor één, dat dan weer wel. Er loopt dan geen naad in het midden)

YouTube to the rescue! Ik heb een aantal filmpjes bekeken, en er waren grofweg twee manieren om zo’n manier van opzetten voor elkaar te krijgen. De ene had een hulpdraad nodig, liefst van een gladde katoen, en daar kon je de steken weer oppikken als je de andere kant op moest; bij de andere moest je een lijntje haken, daar kon je de steken inbreien en als je de andere kant op moest kon je dat lijntje weer uithalen. 

Ingewikkelde fimpjes, ik moest ze een paar keer kijken om precies te zien hoe je het moet doen. 

Opeens kreeg ik een gouden idee! Innovatie! (Of doet iedereen het zo en maken ze er geen filmpjes van?)

Ik werk altijd op rondbreinaalden met verwisselbare punten, een draad van plastic met een schroefdraad aan beide kanten, waar naalden van elke dikte aankunnen. Als ik nu zo’n draad nam, in plaats van een katoenen hulpdraad? Dan hoefde ik straks niks geen steken van de hulpdraad op te pikken, die er uit te wurmen, wat heel lastig is met de losgesponnen pluizige alpaca die ik gebruik, en met het ingewikkelde kantpatroon dat ik moet volgen. Nee, dan kan ik straks gewoon de dopjes er af schroeven, de naalden erop, en breien maar.

Zogedacht, zo gedaan. Een eitje! Kijk maar.

  

Advertenties

Een gedachte over “trots, een beetje verlegen; provisional cast on

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s